CEZA HUKUKU

KAZA YAPIP KAÇAN SÜRÜCÜ HAKKINDA VERİLEN TAKİPSİZLİK KARARINA İTİRAZ DİLEKÇESİ

-ÖRNEK DİKEKÇE-

ANKARA NÖBETÇİ SULH CEZA HAKİMLİĞİNE

Gönderilmek Üzere

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

MÜŞTEKİ                :A….. B….. (T.C.:…………)

ADRES                      

VEKİLİ                     :

ADRES                      

ŞİKAYET EDİLEN

ŞÜPHELİ                  : C… D… (T.C.:…………..)

ADRES                      

ŞİKAYET KONUSU   : Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2021/… Soruşturma Sayılı dosyasında verilmiş olan ../../…. Tarihli 2021/… Karar sayılı ilamı ile C… D… hakkında Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair karara itirazlarımızın sunumundan ibarettir.

AÇIKLAMALAR

Davacı müvekkil A….. B….., 06 …  Plaka sayılı …. Aracı (ruhsat fotokopisi dilekçe ekinde sunulmuştur EK-1) ile ../../…. Tarihinde Batıkent yönünden Ostim’e doğru ilerlerken şüpheliye ait olan 06 …  Plaka sayılı araç ile , ……………………. Kavşağı’nda maddi hasarlı trafik kazasına karışmıştır.

Şüphelinin sevk ve idaresindeki araç, kazanın meydana geldiği konumun hız sınırı kurallarını ihlal ederek duramamış ve müvekkilin sevk ve idaresindeki araca hızla çarparak, müvekkilin ön taraftaki araca çarpmasına sebebiyet vermiş ve böylelikle bir zincirleme kaza meydana gelmiştir.

Olay neticesinde müvekkil Trafik Kazası Tespit Tutanağı tutmak istemiş ve bu vesileyle aracından inmişse de şüpheli aracını sürmeye devam ederek, tutanak tutulmadan kaçmıştır. Şüpheli aracından inmediği ve kaçtığı için kimliği tespit edilememiştir. Ancak olay anında müvekkil aracın plakasını almıştır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikâyet (EK-2) ile şüphelinin kimliği tespit edilmiştir. Akabinde yukarıda numarası yazılı savcılık dosyasıyla kimliği tespit edilen C… D… hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Olay zincirleme bir kaza olduğundan ve kalabalık bir cadde olduğundan çok sayıda kişi olaya tanık olmuştur. Her ne kadar kazanın meydana geldiği mevkiden kaza anına ait kamera kayıtları elde edilemediyse de olay tanık anlatımlarıyla ortaya konmuştur.

Buna rağmen C… D…‘nin atılı suçu işlediğini gösterir somut delillerin bulunmadığı gerekçe gösterilerek, Savcılık tarafından Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair karar verilmiştir. Bu karar usul ve yasaya aykırıdır.

Kaza sonrasında Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Trafik Kazası Tespit Tutanağı ve bu tutanak doğrultusunda tanzim edilen kusur raporuna (tramer) göre de sabittir ki şikâyette bulunduğumuz ve kaçan araç sürücüsü C… D… olayda asli kusurludur.

Kazaya sebebiyet veren 06 …  Plaka sayılı araç sürücüsü C… D… hakkında verilen Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair karar ivedilikle kaldırılmalı ve C… D… hakkında kamu davası açılmasına karar verilmelidir.

 HUKUKİ SEBEPLER   : 6047 Sayılı KTK, HMK, Avukatlık Kanunu ve sair ilgili mevzuat

DELİLLER                      : Aracın ruhsat fotokopisi, Olaya karışan araçların ve müvekkilin aracının kaza sonrası fotoğrafları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2021/… Soruşturma Sayılı dosyası, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan …/…/2021 Tarihli ….. Kaza Sıra Numaralı Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı, tanık, bilirkişi, keşif ve sair tüm delail

SONUÇ VE TALEP: Yukarıda açıklanan tüm nedenler ve re’sen gözetilecek sebeplerle,

1-Müvekkilin aracına çarpıp kaçan şüpheli C… D… hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2021/… Soruşturma Sayılı dosyasında verilen ../../…. Tarihli 2021/… Karar sayılı ilamı ile Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair karara itirazlarımızın kabulü ile

2-Şüpheli C… D… hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini vekaleten arz ve talep ederiz. 16/12/2021

A…. B…… Vekili

                                    

 

ADRES VE İLETİŞİM

Avukat Burak Cem Tosun

Burak Cem Tosun Avukatlık ve Danışmanlık / Hukuk Bürosu

Adres :Mebusevleri Mahallesi Önder Caddesi No:10/5 Çankaya Ankara

İş Tel: 0312 385 41 88

Cep Tel :0507 453 43 33

E-mail :av.burakcemtosun@gmail.com

Call Now Button