Katılma Alacağı Davası Cevap Dilekçesi
ANKARA NÖBETÇİ ( ) AİLE MAHKEMESİ’NE
D.NO:2025/……. E.
DAVALI :A….. B……
ADRES :
VEKİLİ :
ADRES :
DAVACI : C…. D….
ADRES :
T.KONUSU :Davacı tarafın 05.02.2025 tarihli dava dilekçesine karşı cevap dilekçemizin sunulmasından ibarettir.
AÇIKLAMALARIMIZ
1.Müvekkil ile davacı taraf 05.10.2015 tarihinde 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu’nun yürürlüğünden sonra evlenmişler ve evlenmeden önce mal rejimi seçmemişlerdir (Yasal Mal Rejimi, Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi geçerlidir).
2.Taraflar ekte sunmuş olduğumuz Ankara ….. Aile Mahkemesi 10.10.2020 Tarih, 2018/…. E., 2020/…. K. sayılı karar ile boşanmış olup; karar …….. tarihinde kesinleşmiştir.
3.Evlilik birliği içerisinde davacı taraf hiç çalışmamış, eve ekonomik olarak bir katkı yapmamış, bilakis müvekkilin çalışması ile evin iaşesi sağlanmış ve hatta davacı tarafın iddia ettiğinin aksine davacı tarafın evlilikten önceki kişisel borçları müvekkil tarafından kapatılmıştır. Bu durumda edinilmiş maldan, davacı tarafın kişisel malvarlığını aktarım yapılmış olup; hesaplama yapılırken dikkate alınmasını talep ederiz. Bu hususta tarafların SGK hizmet dökümlerinin, Banka kayıtlarının ve UYAP icra dosya sorgulamalarının celbini talep ederiz.
4.Davacı tarafın iddia ettiğinin aksine müvekkil üzerinde kayıtlı olan 06 …. ….. plakalı araç, müvekkilin evlilik birliğinden önce alınmış olup; müvekkilin kişisel malıdır. Bu hususta ekte sunduğumuz Noter araç satış sözleşmesinin ilgili noterlikten celbini talep ederiz.
5.Davacı tarafın iddiasının aksine Ankara İli Çankaya İlçesi …… Ada, ….. Parsel …. Nolu bağımsız bölümde kain taşınmaz yine taraflar evlenmeden önce alınmış olan müvekkile ait ….. İli, …. İlçesi …… Ada ……Parsel ….. nolu bağımsız bölümde kain taşınmazın satışından elde edilen para ile alınmış olup; yine müvekkilin kişisel malıdır. Bu hususta Tapu ve banka kayıtlarının celbini talep ederiz.
6.Davacı tarafın iddiasının aksine …… Bankası A.Ş. ………………….. hesapta bulunan 5.500.000,00 TL tutarlı para ekte sunduğumuz mirasçılık belgesi, Ankara Veraset ve Harçlar Vergi Dairesine verilen beyannameye binaen alınan ilişik kesme yazısı ve bankadan celbini istediğimiz belgelerden de görüleceği üzere müvekkilin babasının 02.10.2018 tarihinde vefat etmesi ile kendisine kalan miras payı olup yine müvekkilin kişisel malıdır.
7.Müvekkil üzerine çekilen kredi ile alınan ve tüm taksitleri müvekkil tarafından ödenen …. İli ….. İlçesi ….. Ada …… Parsel ….. nolu bağımsız bölümde kain taşınmaz ile ilgili olarak ise ekte sunduğumuz Yargıtay 8.Hukuk Dairesi’ nin 21.06.2016 T., 2016/202 E., 2016/10960 K. Sayılı Kararından da görüleceği üzere Çekilen kredinin Mal rejimi sona erdikten (kesinleşen boşanma davasının dava tarihi) sonra ödenen kısmına ilişkin olarak gerçekleşen talep, genel hükümlere dayalı olarak alacak niteliğinde olup, mal rejiminin tasfiyesine ilişkin değildir. Dolayısı ile Aile Mahkemesi de görevli değildir. Asliye Hukuk Mahkemeleri görevlidir. Davacı tarafın talebinin bu kısmı tefrik edilerek görevsizlik kararı verilmesi gerekmektedir.
Tüm bu sebeplerle davacı tarafın haksız ve hukuki dayanaktan yoksun işbu davasının ve tüm taleplerinin reddi gerekmektedir.
HUKUKİ SEBEPLER :HMK, TMK, TBK ve sair ilgili mevzuat
DELİLLER :
1-Boşanma kararı ve kesinleşme şerhi
2-Nüfus kaydının celbi
3-İkametgah kaydının celbi
4-Tapu Kayıtlarının celbi
5-Banka Kayıtlarının celbi
6-Noterlik kayıtlarının Celbi
7-Emniyet Kayıtlarının Celbi
8-Tanık Anlatımlar (Bilahare bildirilecektir.)
9-Bilirkişi Raporu
10-Yemin
11-Keşif
12-Sair ilgili tüm delail (Davacı tarafın sunacağı delillere karşı delil sunma hakkımızı saklı tutmaktayız)
SONUÇ VE TALEP :Yukarıda kısaca arz edilen ve Mahkemenizce re’ sen dikkate alınacak tüm nedenler ile:
1-Öncelikle haksız ve hukuki dayanaktan yoksun, tedbir talebinin reddine
2-Davacı tarafın davasının ve tüm taleplerinin Reddine
3-Her türlü harç, yargılama gideri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine
Karar verilmesini vekaleten talep ederiz.19.05.2025
Davalı Vekili
katılma alacağı davası ne demek, katılma alacağı davası hangi mahkemede açılır, katılma alacağı hangi malları kapsar, evlilikte mal paylaşımı nasıl yapılır, boşanma davasında hangi mallar paylaşılmaz, evlilikte edinilen mallar ortak mıdır, mal rejimi kanunu nedir, edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, boşanırken ev eşyaları kimde kalır, çekişmeli boşanma davasında mal paylaşımı nasıl olur, boşanmada mal paylaşımında hangi tarih esas alınır, boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır, mal paylaşımı davası ne kadar sürer, boşanan eşlerin mal paylaşımı davası